<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6665203687693434471\x26blogName\x3dSARAA+MERRIOTE%E2%99%A5+\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://saraahood.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://saraahood.blogspot.com/\x26vt\x3d6137998781979559981', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

buildings with a hundred floors,
spinning 'round revolving doors.
baby i don't know where they'll take me.

entries about chat links




breakaway
Assalamualaikum and aneyonghasaeyo !!
Jan 25, 2013 // 4:09 PM



hai. am I ready to continue my study at this college ? inshaAllah . amik course apa ? hehe culinary arts je :)
so sekarang ni , ramai yg MEMPERTIKAIKAN keputusan aku . kenapa ehh ? sebab aku tak tunggu result ? atau terlalu awal ? mehh sara jawab :)
first of all , terima kasih kepada semua yg risaukan hal ni . terharu :3 so , bukan niat tak menyaba sangat ke hapee . tapi , okayy macam ni . lagi awal kita start kita belajar , cepat jugak kita habis kan ? ala diploma two and half year je . bayaran ? 25k . alhamdulillah PTPL bagi kebenaran mohon PTPTN sebabkan masalah Mirza :) so macam ni . 20k PTPTN , then other 5k kita yang tanggung . banyak tu nak kene bayar balik kat kerajaan . so , I promise , kali ni belajar sungguh2 . amin~ 
mula2 memang dilema gak bila fikir nak accept atau tidak tawaran ni . tapi apa guna dekat sekolah ada kaunselor kan ? so last tuesday pergi la sekolah . dengan hajat sebenarnya nak jumpa guru kelas last year , Mr. Affendy . tapi dia pulak MC for a week. wife bersalin . apapun , tahniah cikgu. ohh , nak jumpa cikgu fendy sebab nak mintak sijil berhenti sekolah . then , dah kecewa dengan ketiadaan cikgu fendy , mohon la beransur pulang . ye la kita ni sedar kita ni bukan budak sekolah lagi . sobsobss :'(
okayy , ni dah ready nak jalan keluar dari sekolah . then alhamdulillah terserempak dengan Pn. Ruasmak , kaunselor sekolah . so , macam2 soalan laa yg aku tembak . bukan dia je yg aku tembak , Pn Zahiyah pon kene sekali kau . hahaha . sorry cikgu :) so cikgu zahiyah and cikgu ruasmak pon berkata laa . begini , saraa awak tu perempuan . maklumlah sekarang IPTA sesak dengan perempuan , lelaki kurang . so kalau awak nak tunggu result dan mengharapkan IPTA panggil awak , memang harapan la . kalau awak dapat pun awak kene struggle habis-habisan . boleh ke ? kalau IPTS , dia tak kisah berapa pon result spm awak , kantoi atau tak , dia amik juga . janji , waktu awak belajar dekat kolej tu , awak belajar betul2 . ye la , bayar mahal2 , then kolej swasta tu pun nak jugak jaga reputasi mereka . cikgu sarankan , awak pergi je daftar 29jan ni .belajar je kat situ . lagipun awak dapat course yg awak minat kan . belajar sungguh2 . then lepas belajar pasal kerja pun takyah risau . usually , swasta ni akan bantu student dia dapatkan kerja . tu yg bagus , kalau kerajaan , hmm faham2 lah kk . okay faham ?
baik saya faham wahai cikgu2 , inshaAllah saya akan try me very best :3