<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6665203687693434471\x26blogName\x3dSARAA+MERRIOTE%E2%99%A5+\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://saraahood.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://saraahood.blogspot.com/\x26vt\x3d6137998781979559981', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

buildings with a hundred floors,
spinning 'round revolving doors.
baby i don't know where they'll take me.

entries about chat links




breakaway
Assalamualaikum and aneyonghasaeyo !!
sabar :) #part2
Apr 12, 2013 // 2:02 PM

12april2013 alhamdulillah , aku hidup lagi and masih boleh update belog tercenta ni :) hah, ayat poyoos. well , layan2 lagu np-justin timberlake-mirrors. k fine aku addicted gila dengan lagu ni :3 auuuuum. hehe. okayy , sambung cerita.

mula-mula, aku tak la terud accept dia dalam hidup aku. yelaa, mau nak setahun jugak aku single, kononnya nak fokus spm. katenyeee!  hahaha. tapi , fikir balik, dia baik. tanya member, izaatie, linda semua jadi kaunter pertanyaan aku. tapi kawan-kawan dia ada cerita pasal seorang perempuan ni. dorang kata Tarmimi ada bawak dia raya sama-sama haritu. katenye awek dia, tatahu lah kan . so aku tanya T*for short* betul ke? dia cakap betul lah, tapi dah putus. dia takda perasaan kat budak tu lagi. alhamdulillah la dia cakap macam tu. lega. alhamdulillah. dia nafikan yang dia ada hubungan dengan perempuan tu. dia cerita semua pasal perempuan tu, terkejut jugak. tapi daripada riak muka dia waktu dia cerita, aku tahu dia sedih, kecewa dengan perempuan tu sebab apa yang perempuan tu dah buat dekat dia. siapa tak sakit hati kalau cinta pertama kita tinggalkan kita macam tu je kan ? b, sayang faham perasaan you. sayang takkan buat macam tu dekat b. inshaAllah. btw, he's the first man yg nangis kat bahu aku sebab cerita pasal cinta lama. takpe laa, sekurang-kurangnya dia lega. so hubungan kitorang lepas tu berjalan lancar, alhamdulillah. sampai la, dia minta aku guna digi. okayy aku pon ikutkan. aku dah tak ingat sangat macam mana semua benda ni start tapi, ya Allah, memang aku tak mampu nak lalui sorang-sorang. alhamdulillah dia selalu bagi semangat. pesan dia suruh aku sabar. aku sabar demi dia, demi hubungan ni, yang penting demi Allah, TUHAN YANG MAHA ESA. takpelah , kita lupakan yang perit and now aku nak cerita bila first time dia jumpa papa mama. hehe. best sangat malam tu, family belah arwah atuk buat makan-makan, ni kira macam aktiviti tahunan family la. heh:)
 
ni gambar malam tu. hehee, nak gelak je tengok sopan santun dia salam mama papa. hahaha :) tapi mama papa ignore dia je, semua sibuk makan. hahah. so since that, dia kerap jumpa mama. aku pon nak cerita apa semua kat mama. sometimes je kat papa. sebab papa selalu buat donoooooow-.-'' 
yang penting abaikan muka aku. haha. ni kali pertama dia dukung aku. dekat taman #setiacitymall. and pertama kali kelua sama-sama pakai baju sama colour walaupun tak sama sangat. hehe:) yang capture gambar ni, yuyun. thanks dude. malam ni kitorang tak banyak sangat amik gambar. walaupun aku ni ratu selca kadang-kadang tapi since dengan dia aku sangat lah malas nak menghadap camera. tak tahu lah kenapa. ohh, time ni kitorang baru 2hari couple. hehe :) sayang you b. first time kelua dengan parents dia tak ingat bila, tapi kitorang p main bowling. okayy waktu ni sangat nervous sebab err entah. haha. yang pergi waktu tu, mak abah jerin dia aku. tu je sebab tak silap aku waktu tu hari ahad, mak dia tak jaga budak.
pasangan yang bahagia banyak mana pun, mesti ada kecewa jugak kan kadang-kadang kan ? Allah cipta manusia ni semuanya ada kelemahan. aku ada, T pun ada. susah nak faham kelemahan dia ni. sebab degil sangat la. adoiii, susahh. tapi semua tu dah biasa. jujur aku cakap, selalu aku marah dia, tapi marah tu tak lama . marah lama-lama dapat apa? tak dapat apa kan? sebab last dia jugak yg buat aku gelak, sedangkan dia tahu aku tengah marah. haha. 
so, aku tak tahu lagi nak cerita apa. tapi aku tak kisah dah semua tu. *tak kisah la sangat kan sara-.-* biarlah, yang penting hubungan ni kekal sampai Jannah inshaAllah.. 

Note//lepas ni dah tak boleh nak update sampailah sara dengan T dah sah jadi suami isteri. isteri yang baik kene dengar cakap suami kan:) assalamualaikum. moga korang selalu sihat k:)